Kedves tumbászok!
Sok-sok évnyi instant Nescafe kávéfogyasztás után, már egy jó ideje azon morfondírozom, hogy váltani kéne valami jobbra, mert az élet túl rövid ahhoz, hogy szar kávét igyunk ugye.
Kapszulás, kotyogós? Nem értek hozzá, szóval segítsetek!
Szempontok:
- minőségibb/finomabb
- reggel, félholtan gyorsan el tudjam készíteni
- azt a lófasznyi vérnyomásom emelje meg rendesen és ne az irodáig tartson ki a lendület
Mindenféle okoskodást minthogy “a tea jobb, a faszom jobb, minek iszol kávét, Gyurcsány miatt szar a kávé, régen minden jobb volt” kérlek mellőzzétek, mert az kurvára nem érdekel.
Köszönöm!
kapszulás!
drágább, mint mondjuk a kotyogós, de a kotyogósnak egy idő után elszaródik az íze (”kotyogós ízű” lesz), és kurva gyenge kávét csinál.
a kapszulás fasza, berakod, megnyomod, kijön. én is azt fogok venni.
A kotyogós gyenge kávét csinál… Melyik univerzumban?
Ha emgfelelően takarítod a kotyogóst, nem lesz olyan íze. Ez minden kávéfőző gépre igaz, hogy takarítani kell. Az én kotyogós kávéimban a kanál is megáll, olyan erősre tudom főzni.
A lényeg, hogy minőségi kotyogóst kell venni, nem a legolcsóbbat.
Kotyogósba akkor erős a kávé, ha lassan főződ le, de az kurva sok idő. “Minőségi” kotyogósom van, amit rendszeresen takarítottam (ecettel is átfőztem nem egyszer) de így is jellegzetes íze lett egy idő után (szerintem nem lehet vele mit kezdeni) Eleve ~2-3 BAR nyomásról beszélünk, míg egy sima kapszulás 15 BAR nyomással csinálja a kávét (=intenzívebb íz)
A kotyogós nagyon hipszter, meg minden, de csak 50 éve volt jó.