ha a hónap végén nem a bárból (ahol egyébként dolgozol) kell bugáznod a tojást a rántottához, ami egyébként a gin fizz-be, meg whisky sour-ba is megy.
#életke
arról nem is beszélve, hogy a tényleges likvidítási problémáknak ennél sokkal nagyobb az invesztíciós igénye.
Gin fizz-be,
whisky sour-ba.
Gratulálok. Melyik keltetőben szerezted meg a szakmát?figyelj Mester, én elhiszem, hogy te mindent jobban tudsz, de ha már így rákérdeztél, szívesen mesélek ezt azt (ráadásul ingyen):
1.
Jerry Thomas írt egy könyvet még anno 1887-ben Bartender’s Guide címmel. Ez az első írásos dokumentum, amiben például a Gin Fizz receptje is benne van. És ő bizony használt tojásfehérjét. Ennél klasszikusabb receptet, és elkészítési módot csak akkor találsz, ha éltél abban a korban, és hallottad valakitől
(egyébként nyilván ő is egy senkiházi volt, végső soron a mai napig egyik bartender se tekinti a könyvét a bárosok bilbiájának [meg fogsz lepődni: DE!] )
2. A tojáfehérje igazság szerint elhagyható, egy extra hozzávaló kivétel nélkül minden sour-ba, és fizz-be. hogy miért rakják bele? azért, hogy selymesebbé tegye az ital textúráját, valamint, hogy enyhítse a citrom erősen savanyú ízét. továbbá, szép habréteg képződik az ital tetején (amennyiben tudod, hogy hogyan rázd a boston shakert, és tisztában vagy a “dry shake” fogalmával is)
3. Való igaz, hogy a nyers tojás veszélyes (szalmonella pl), és minimum fel kell tűntetni az itallapon a hozzávalók között. De például, ha betér hozzád egy vendég a bárba, és azt mondja neked, hogy egy Gin Fizz-t szeretne, akkor a második kérdésed (az első, hogy milyen ginből kéri) az lesz, hogy “would you like to have a silver (tojásfehérje nélkül) a gold
(tojássárgával) or a diamond (tojásfehérjével) ?”
Szívesen mesélnék még neked, de be kell valljam őszintén, hogy rühellem a kötekedő, rosszindulatú embereket. viszont udvarias leszek, és ha további kérdéseid lennének a témában, szívesen megadom neked a cég mixologist-jának az email-cím elérhetőségét. Neki “csak” 11 év szakmai tapasztalata van, és ő kreálta a bárunk italait is. Biztos sok mindenre választ tudna neked adni.
Az iránti érdeklődésedet illetően, miszerint hogy hol szereztem a szakmámat, sajnos további felvilágosítást nem áll módomban nyújtani, mert semmi közöd nincs hozzá.
ez ilyen android-mac haboru lesz?
LOL en neha nem tudom mi kell a mojitoba, ezek meg fizzekrol meg sourokrol beszelnek